Seizoen 13
We voorzien bordjes en vlaggen, lees deze goed en volg de kleur van de vlag, zo oogsten we vlot en vol verwondering met 130 gezinnen van het veld.
RODE VLAG: enkel vers gebruik
FlUO VLAG: met mate
WITTE VLAG: INMAAK DIEPVRIES
AANDACHTSPUNT Geen vlag = niet oogsten.
Voor u geoogst, komkommer, aubergine
Pompoen verdeling seizoen 2025 per volwassen aandeel, je rond naar beneden af. mee naar huis tegen 21 september.
Opgelet dit is de verdeling voor heel het seizoen neem niet extra of per week, maak een mix van groot en kleine pompoenen.
- 2 oranje hokkaido pompoenen per volwassen aandeel
- 1 Grijs blauwe Blue kuri per volwassen aandeel
- 1 Butternut (oogst deze zelf van het veld, blijf voor het lint) per volwassen aandeel
Tunnel 1:
Basilicum pluk de toppen
Punt paprika groot en klein
Tomaat volg de richtlijn bij de teelt
Pijpui
Tunnel 2:
Kerstomaat
Basilicum (nu inmaken)
Snijselder
Buiten
Perceel 0:
Mais pluk de kolven met verdorde aren, die zijn zeker rijp. loop zeker even tot achteraan het bed
Physalis 3de verdeling 5 stuks per persoon, oogst ze met het schaartje.
Aardbei 250g per persoon/week
Perceel 1:
Spitskool achteraan Pasksoi
Koolrabi
Bloemkool 1 per gezin de laatste lichting van 2025 neem niet meer tot begin oktober zo krijgt iedereen een kans.Een gezin van +4 volwassen aandelen neemt een tweede keer.
Broccolischeuten
Perceel 3:
gele boterboontjes, paarse boon
Soja boon loop nu naar de tweede verse landing, vooraan kan je plukken om de boontjes te drogen.
Perceel 4:
Venkel
Rode biet
Wortel
Perceel 5
Prei
Perceel 6
Buitentomaat, hete pepers (maak nu een peper slinger voor in huis)
Nieuw Zeelandse spinazie
Warmoes pluk de buitenste stelen
Selder
Mix van pluksla
Radicchio Krulandijvie rode sla rode krul sla (opgelet oogst enkel bij de vlaggen)
Achteraan bij de vlag kropsla
Grondkleur
Plukweek 19
25 stelen per aandeel.
Het Dahlia veld vind je iets verder bij de opkweektunnel.
Kies je bloemen uit alle bloemen die mooi open staan.
Pluk je stelen op max 40 cm lang gebruik gerust ons meetstokje, zo blijven de planten ons extra lang verwennen.